Klub ponudio veću plaću
2

Dogovorili se Walcott i Arsenal?

Totalsport
Theo Walcott
Theo Walcott
Brzonogi engleski nogometaš i član Premierligaša Arsenala, Theo Walcott, spreman je, prema pisanju britanskih medija, potpisati produženje saradnje s klubom s Emiratesa...

Podsjetimo, Walcott, kojem trenutni ugovor istječe na ljeto ove godine, je već u dva navrata odbio klupsku ponudu od 75 hiljada funti sedmično. No, s obzirom na sjajnu formu u kojoj igra u posljednjim sedmicama, Arsenal je odlučio probiti svoj fiksni budžet i ponuditi svom ponajboljem igraču 90 hiljada sedmično!

Prema pisanju tabloida Metro, Walcott je navodno zadovoljan ponuđenim ugovorom, te bi se u narednih nekoliko dana dvije strane (igrač i klub) ponovno trebale sastati i potpisom zaključiti dugotrajan proces.

Ukoliko se to usitinu i dogodi, menadžeru "topnika" Arseneu Wengeru će pasti veliki kamen sa srca s obzirom da je u proteklih nekoliko sezona tužna pogleda gledao kako iz kluba odlaze Samir Nasri, Cesca Fabregas, te minulog ljeta Robin van Persie.

Walcott je, podsjetimo, u Arsenal stigao 2006. godine iz Southamptona kao 16-godišnjak, a do danas je odigrao preko 160 utakmica u dresu "topnika", te upisao 30 nastupa u dresu reprezentacije Engleske.