U Wolfsburgu nema dileme
0

Dođe li do penala, pucat će ga Džeko

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Timski gledano, Wolfsburgu subotnja utakmica s Eintrachtom na Volkswagen Areni u posljednjem kolu Bundeslige neće značiti ništa. Mogla bi značiti jedino njegovom centarforu Edinu Džeki.

Bh. nogometaš Wolfsburga bori se sa Stefanom Kießlingom iz Bayera, te eventualno Lucasom Barriosom (Borussia Dortmund) i Kevinom Kuranyijem (Schalke), za naslov najboljeg strijelca Bundesligaške sezone. Kießling, kao i Džeko, na kontu ima 21 pogodak, dok Barrios i Kuranyi zaostaju za tri pogotka.

"Kada sam već na samoj završnici prvenstva u poziciji boriti se za naslov najboljeg strijelca, naravno da ću se boriti", rekao je Džeko, koji je lani završio na drugom mjestu s 26 golova, za dva gola kraći od klupskog saigrača Grafitea.

Da će pomoći saigraču u njegovom nastojanju da se dokopa Zlatne kopačke, objavili su iz njegove ekipe.

"Nismo se oko toga posebno dogovarali, ali razumljivo je da Edin, dođemo li u priliku izboriti jedanaesterac u meču protiv Eintrachta, može uzeti loptu i pucati kako bi sebi povećao izglede", izjavio je trener Lorenz-Günther Köstner.

Također nije nevažno da je Džeko samo dva gola udaljen od najboljeg Wolfsburgovog  strijelca svih vremena kad su bundesligaški nastupi u pitanju, Argentinca Diega Klimowicza. U tri je posljednje sezone, koliko boravi u Wolfsburgu, skupio 55 bundesligaških golova iz 93 nastupa. Klimowicz je na brojci od 57 golova za Volfsburžane, koje je postigao od 2002. do 2007. godine.

Džeko bi, da bi ga prestigao, morao Eintrachtu zabiti hat-trick. S njime bi gotovo sigurno osigurao naslov prvoga bundesligaškog strijelca.