Predsjednik RS-a ne štedi
8

Dodik nagrađuje najbolje klubove u RS-u stotinama hiljada KM

SRNA/Klix.ba
Predsjednik RS-a Milorad Dodik najavio je večeras da će donijeti odluku da klubovi osvajači Fudbalskog prvenstva i Kupa tog entiteta budu nagrađeni sa po 500.000 KM.

Govoreći na svečanosti povodom 20. godišnjice Fudbalskog saveza tog bh. entiteta, Dodik je rekao da će drugoplasirani klub biti nagrađen sa 200.000 KM, a trećeplasirani sa 100.000 KM.

"To će biti stimulans, ali ujedno i obaveza da se ide naprijed u razvoju i davanju doprinosa u fudbalu RS-a“, rekao je Dodik.

On je naglasio potrebu većeg rada sa mladim selekcijama i ekipama, te da tu aktivnost već provodi ovaj, ali i drugi sportski savezi u tom bh. entitetu.

Dodik je na večerašnjoj svečanosti primio i posebnu plaketu Fudbalskog saveza RS-a.

Ministrica porodice, omladine i sporta RS-a Nada Tešanović istakla je da je Fudbalski savez tog entiteta bio prvi formirani savez, koji je potom za sobom "povukao" i formiranje drugih saveza u ostalim sportovima.

Predsjednik Fudbalskog saveza RS-a Mile Kovačević naglasio da se u ovom trenutku, usljed krize, mnogi fudbalski klubovi nalaze u teškom stanju, izrazivši nadu da će se sa institucijama RS-a naći sistemska rješenja za sadašnju situaciju.