Nogomet
0

Dodatne mjere sigurnosti za utakmicu Njemačke i Engleske

FENA
Južnoafrička policija ''South African Police Service'' (SAPS) potvrdila je da će uvesti dodatne mjere sigurnosti pred jako iščekivanu i rizičnu utakmicu starih rivala Engleske i Njemačke koja će se odigrati u Bloemfonteinu.

"Definitivno ćemo pojačati mjere sigurnosti, jer ovo su visokorangirani timovi'', izjavila je glasnogovornica SAPS-a Sally de Beer njemačkoj novinskoj agenciji DPA.

De Beer je odbila komentirati dosadašnji broj snaga sigurnosti iz operativnih razloga, ali je potvrdila da su dodatne snage u vidu helikoptera i južnoafričkih specijalaca bili u pripremi i spremni za akciju u slučaju potrebe.

"Ako bude potrebno, koristit ćemo i dodatne snage u vidu helikoptera i specijalaca'', kazala je ona.

Njemački i engleski policajci će također biti prisutni na Free State stadionu kako bi osigurali miran tok utakmice.

"Na raspolaganju nam je tim engleskih i njemačkih policajaca koji će uz nas biti raspoređeni ispred stadiona'', kazala je De Beer i dodala: ''Oni nemaju ovlasti da hapse, ali ako bude problema pomoće nam u intervencijama."

Povećano osiguranje u Bloemfonteinu nije iznanađujuće s obzirom na to da je i prije bilo sukoba između engleskih i njemačkih navijača.

Nasilje je izbilo u centru Stuttgarta na Svjetskom prvenstvu 2006. godine prije utakmice Engleska - Ekvador kada su engleski navijači izazivali lokalne Nijemce prilikom gledanja utakmice između Njemačka - Švedska na TV-u.

Manji sukobi su izbili i u novembru 2008. godine, kada se igrala prijateljska utakmica Engleska - Njemačka u Berlinu.