Bude ih crkvena zvona
5

Dobra atmosfera na pripremama Cityja, Džeko opet zbijao šale

Klix.ba
(Foto: Mcfc.co.uk)
Nogometaši Manchester Cityja nalaze se na pripremama u hotelu Klosterbrau u austrijskom Tirolu. Reprezentativac i napadač tima sa Etihada odlično se zabavlja na treninzima sa svojim kolegama.

Iako se na tržištu vode bitke između evropskih nogometnih velikana za Džekin poptis, izgleda kako to Dijamanta ni najmanje ne brine. Napadač je koncentrisan samo na treninge i rad sa svojim saigračima.

Hotel sa pet zvjezdica, u kojem su smješteni igrači najbogatijeg nogometnog tima na svijetu, je preuređeni samostan. Prvaci Engleske rezervisali su tri sprata sa vlastitom kuhinjom, teretanom i sobama za masažu. Kako bi njihovi igrači imali odličan san, iz Cityja su naredili kupovinu novih madraca koji su dovezeni iz Rima. Svaki od njih koštao je više od 1.000 eura. Osim toga, City je doveo i svoje kuhare.

Međutim, problem im predstavlja crkva koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela i čija zvona zvone svako jutro u 7 sati, što igračima nikako ne odgovara. Predložili su lokalnom svećeniku da počne zvoniti tek u 10 sati ujutro, što je ovaj odbio.