Divljanje u Gornjoj Kalesiji
0

Dobojska Sloga osudila fašizam Vojvoda

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Uprava Fudbalskog kluba FK Sloga iz Doboja osudila je ponašanje pojedinaca, koji su kao navijači ovog kluba, prilikom povratka sa utakmice odigrane u subotu, 27. avgusta u Zvorniku, počinili incidente u Gornjoj Kalesiji.

"Uprava Sloge ograđuje se od djelovanja takvih grupa koje, čineći nedjela, nanose štetu ne samo klubu za koji navijaju, nego i cijeloj sportskoj javnosti, kao i društvu u cjelini", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Izvršnog odbora FK Sloga Branko Joksimović.

On je naglasio da su navijači Sloge, koji su na ovu utakmicu došli samoorganizovano, bodrili klub i tokom cijele utakmice fer i korektno navijali.

Joksmović je pozvao navijače kluba Sloga i ostalih klubova, da radi promocije sporta dostojanstveno navijaju za boje svojih klubova, i da se uzdrže od bilo kakvih provokacija, kako na sportskom terenu, tako i izvan njega.

Joksimović je pozvao nadležne organe  da ovaj slučaj u potpunosti ispitaju i da odgovorne za ovaj incident, u skladu sa zakonom, najoštrije kazne.  

Federalni mediji prenose da je nekoliko navijača FK Sloga po povratku sa utakmice iz Zvornika u subotu, 27. avgusta, vršilo fiziološke potrebe pored mezarja, te da je jedan od njih skinuo sa jarbola zastavu Armije BiH.