Raul
0

"Dobijem li reprezentativni poziv - dolazim"

Totalsport
U subotu su nogometaši Schalkea proslavili osvajanje DFB-Pokala, petog u svojoj historiji. U Berlinu su s čak 5-0 pobijedili Duisburg, drugoligaša koji nije bio pravi suparnik na Olimpijskom stadionu.

Cijelu je utakmicu za Schalke odigrao španski veteran, uskoro 34-godišnji Raul, ali se nije upisao u listu strijelaca. No, uprkos tome, Raul za svoju premijernu sezonu u tom Bundesligašu može dobiti samo visoke ocjene. U ukupno 49 utakmica je postigao devetnaest golova, pa se opet aktueliziralo pitanje treba li on svjetskom i evropskom prvaku Španiji.

"Znam da se priča o tome, a ja mogu samo reći da dolazim ako me selektor pozove. Španija je fantastična ekipa i konkurencija je jaka. Sve je na selektoru", rekao je u subotu nakon utakmice Raul koji je postigao ukupno 44 pogotka u 102 reprezentativne utakmice, ali duže vrijeme već nije u njenom kadru.

Njemu je, pak, izuzetno bitno šta će biti sa Schalkeom.

"Lijepo mi je tu i dajem svog sebe za klub. Nadam se da ćemo tokom ljeta potpisati nekoliko pojačanja i dočekati jači novu sezonu. Ovaj klub više od pola stoljeća nije bio prvak Bundeslige i želim to doživjeti s njim", poručio je Raul.