Didier Drogba
0

"Do kraja uz Chelsea"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Napadač fudbalskog kluba Chelseja, izvrsni Didier Drogba otkrio je da svoju karijeru želi i završiti na Stamford Bridgeu.

Drogba se, inače reprezentativac Obale slonovače, na početku nije mogao naviknuti na život u Londonu i često je izjavljivao da će ubrzo napustiti Englesku, no sad je potpuno promijenio mišljenje, otkriva britanski Metro.

To se desilo, prvenstveno, zbog dobre atmosfere među igračima, a i dolaska Luisa Felipea Scolarija na mjesto trenera, koji puno razgovara s igračima, što se Drogbi jako svidjelo.

"Svaki put dosad kad sam htio napustiti Chelsea, uprava kluba mi je dokazivala koliko vrijedim, to je podiglo moje samopouzdanje i usrećilo me toliko da više ne želim otići", dodaje napadač.

Nakon odlaska trenera Josea Mourinha u milanski Inter, u sportskim krugovima se govorkalo i prelasku Drogbe u isti klub, što poznati fudbaler nije htio komentirati.

"Mourinho je fantastičan. Jedan od onih ljudi koje te čine ponosnim samo zato što ih poznaješ. Jako sam ponosan što sam radio s njim", dodao je Drogba.