Nogomet
102

Đurbuzović: Željezničar pravi lijepu priču, a tradicija govori da je proljeće plave boje

Piše: Edin Isanović
Dino Đurbuzović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dino Đurbuzović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hajrudin Dino Đurbuzović, bivši strateg Željezničara, prokomentarisao je za Klix.ba odigrano 19. kolo BHT Premijer lige. Naglasio je kako je na Grbavici posmatrao okršaj Plavih sa Širokim Brijegom i da su dojmovi fantastični.

"Atmosfera je bila izvanredna, a ljudi koji vode Željezničar prave jednu lijepu priču. Domaći su pružili dobru igru protiv izuzetno jakog Širokog Brijega i na kraju osvojili tri boda. U ovoj utakmici Željezničar je ponovo pokazao da je proljeće tradiocionalno njegovo", kazao je Đurbuzović za Klix.ba.

Visoka ocjena za sve igrače Plavih

Dodaje kako su se novi igrači sjajno uklopili u plavoj svlačionici, ali da će vremenom to biti još bolje.

"Ima puno novih igrača u timu i trebat će vremena da se uklope. No, pokazali su se kao pojačanja, pogotovo ovaj desni bek Stevanović. Kvaliteteno je odigrao. Zolotić je u prvom poluvremenu bio savršen. Igrač poput Lendrića je nedostajao ekipi. Stevanović će vremenom biti na pravom nivou. Isto tako i Zahirović koji će iz utakmice u utakmicu biti samo bolji. Za Bekrića smatram da nikada nije otišao. Pokazao je veliko htijenje i nametnuo se kao vođa tima. Dobra predstava. Moram pohvaliti i golmana Kjosevskog. Visoka ocjena za sve igrače", ističe naš sagovornik.

Nekadašnji trenere tima sa Grbavice vjeruje kako Željezničar može u Kupu BiH otići do kraja.

"Godinama sam uz klub i znam da dobro igra na proljeće. Bez obzira na kvalitete igrača, rezultati su uvijek dobri. Kup BiH je nepredvidiv i šansa je velika. Vidjet ćemo ko će moći izdržati trku na oba fronta. Željo ima dosta igrača i vjerujem da mogu doći do cilja zato što imaju dva tima", rekao je Đurbuzović.

Radnik je do sada napravio čudo

Đurbuzović napominje da će borba za vrh tabele biti izuzetno zanimljiva. Pohvalio je rezultate aktuelnog lidera.

"Sloboda igra dobro i njihovi rezultati se ne smiju potcijeniti. Uz Zrinjski, njima dajem prednost u utrci na naslov. Dakako, Široki Brijeg i Sarajevo će šansu čekati iz sjene. Tim sa Pecare je ostavio dobar utisak na mene bez obzira na poraza na Grbavici. Bit će velika bitka za naslov prvaka, ali i za izlazak na evropsku scenu. Gledao sam prvo poluvrijeme utakmice Zrinjski – Sarajevo. Bordo tim je odigrao kvalitetno i prijatno su me iznenadili. Treba tome dodati da im je nedostajalo nekoliko igrača u udarnoj postavi", kazao je naš sagovornik.

Posebno je pohvalio igre Radnika iz Bijeljine.

"Svi ih zaboravljaju i možda ne shvataju ozbiljno, a napravili su čudo. Slavko Petrović sjajno vodi ekipu. Veliko su i prijatno iznenađenje. Kamo sreće da ovakvaih klubova ima više. U igri su na oba fronta vrlo ozbiljno", kaže Đurbuzović.

Podvukao je kako će i bitka za opstanak biti neizvjesna do posljednjeg kola.

"Ne smijem ni za koga ništa garantovati. Puno će na sve utjecati i raspored. Tri posljednja kluba su po mom mišljenju otpali. Ne želim nikoga potcjenjivati, ali mislim da teško mogu ostati u društvu najboljih. Borac, Olimpic i Travnik još uvijek imaju šansi, ali je malo utakmica ostalo“, zaključio je Đurbuzović.