Nogomet
0

Đurbuzović: Uz maksimalan angažman igrača do tri boda protiv Radnika

Piše: N. Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
Yani Urdinov (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Šef stručnog štaba Željezničara Dino Đurbuzović najavio je da njegov tim spremno dočekuje utakmicu 5. kola nogometne Premijer lige BiH na Grbavici protiv Radnika, te nova tri boda.

"Cilj Željezničara je da uvijek ide na pobjedu bez obzira igramo li kući ili na strani. Dat ćemo sve od sebe da potvrdimo kontinuitet dobrih igara i protiv Radnika ubilježimo pobjedu", rekao je Đurbuzović na konferenciji za medije na Grbavici uoči meča na Grbavici.

On je podsjetio da je ekipa Radnika kvalitetan protivnik protiv kojeg je Željo u prošloj sezoni odigrao bez golova na Grbavici. Također, Radnik u prva četiri kola Premijer lige BiH ove sezone ne zna za poraz.

"Na ekipu je naravno negativno utjecao i poraz protiv Borca u prošlom kolu. Međutim, na igračima je da izvučemo pouke iz tog meča i shvate da bez maksimalnog angažmana i želje ne mogu lako doći do pobjede protiv bilo koga, a posebno protiv Borca", naveo je Đurbuzović, dodajući da nema problema sa povredama igrača.

Novinarima se obratio i igrač Željezničara Yani Urdinov, koji optimistično dočekuje ovu utakmicu. "Ako damo svoj maksimum i odigramo kao u drugom poluvremenu u Banjoj Luci, nećemo imati problema. A, tu su naravno i naši navijači", istakao je Urdinov, dodajući kako će Radnik zabilježiti prvi poraz u sezoni upravo na Grbavici.

Susret se igra na stadionu Grbavica u nedjelju sa početkom u 20 sati. Nakon četiri odigrana kola Željezničar je prvi na premijerligaškoj tabeli sa devet bodova, a Radnik je četvrti sa osam.