Nogomet
0

Đurbuzović: Uprkos problemima s povredama, u Bijeljinu idemo po pobjedu

FENA
Dino Đurbuzović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dino Đurbuzović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva u Premijer ligi BiH u subotu gostuju u Bijeljini ekipi Radnika.

Šef stručnog štaba Dino Đurbuzović zadovoljan je obavljenim pripremama, ali navodi da njegov tim u proljetnu polusezonu ulazi oslabljen zbog povreda nekoliko igrača.

"Želimo već u prvom kolu pokazati da smo u dobroj formi i da želimo ispuniti naš plan. Naš cilj je da pobijedimo, postignemo pogodak više, bez obzira na to što igramo protiv kvalitetnog i dobro vođenog protivnika. Kada je u pitanju igrački kadar, imamo problema s povredama nekoliko igrača. Nedostaju nam Kerla i Tomić, a Zolotić, Kvesić i Čolić nisu potpuno spremni", kazao je Đurbuzović za Agenciju FENA.

No, ohrabrenje za njega predstavlja povratak Armina Hodžića koji je bio na priprema s Liverpoolom.

"On se vratio i zauzet će mjesto u timu", dodao je.

Do kraja prvenstva ostalo je još 11 kola, a Željezničar ima dva boda prednosti nad prvim pratiocem Sarajevom i slijedi mu velika borba za odbranu titule.

Đurbuzović vjeruje da njegov tim može ostvariti taj cilj.

"Mi smo u blagoj prednosti, imamo dva boda više od prvog pratioca, a uporedo s tim sve naše konkurente dočekujemo na Grbavici. Iako je to prednost, mogu reći da su te utakmice uvijek neizvjesne, protivnici su jaki. Svi su se pojačali, svi teže ka prvom mjestu, tako da mislim da nam slijedi uzbudljiv proljetni dio prvenstva", kazao je Đurbuzović.

Nogometaši Željezničara u Bijeljinu putuju sutra, a susret je na rasporedu u subotu u 14.30 sati. Sudit će Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.