Nogomet
0

Đurbuzović: Trebamo biti zahvalni Sušiću i reprezentativcima

FENA
Dino Đurbuzović (Foto: Klix.ba)
Dino Đurbuzović (Foto: Klix.ba)
Plasman u Brazil i uzbuđenja koja su nam naši reprezentativci priredili kroz kvalifikacije trebali bi nam biti dovoljni da budemo zadovoljni. Već sada trebamo biti zahvalni selektoru Safetu Sušiću i njegovim igračima, kazao je Dino Đurbuzović, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar, nakon današnjeg žrijeba grupa za SP u Brazilu.

U izjavi za Agenciju FENA, Đurbuzović je naglasio da je normalno da se ljudi u BiH sada nadaju prolasku grupe u kojoj će pored BiH igrati Argentina, Nigerija i Iran.

"Reprezentacija BiH definitivno ima kvalitet da se na Mundijalu predstavi u najboljem mogućem svjetlu i ostvari dobar rezultat, ali grupa u kojoj ćemo igrati nije nimalo naivna. Svi znamo kakav je tim Argentina, a Iran i Nigerija nisu ekipe za potcijeniti. Ukoliko se dobro pripremimo možemo napraviti iskorak u grupi. Neće biti lako, ali mislim da imamo šansi", rekao je Đurbuzović.

Đurbuzović vjeruje da će selektor reprezentacije BiH Safet Sušić do početka prvenstva pripremiti ekipu na najbolji mogući način kako bi, najvjerovatnije uz reprezentaciju Argentine, iz grupe F izborili plasman u naredni krug takmičenja.

Prvi susret BiH će igrati protiv Argentine 15. juna na stadionu 'Maracana' u Rio de Janeiru, drugi susret igrat će 21. juna u Cuiabi protiv Nigerije, dok je posljednji susret grupne faze protiv Irana na rasporedu 25. juna u Salvadoru.

Svjetsko prvenstvo počinje 12. juna a završava 13. jula iduće godine.