Nogomet
0

Đurbuzović: Respektujemo Borac, ali očekujemo tri boda

Piše: Nedžad Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Šef stručnog štaba Željezničara Dino Đurbuzović uoči sutrašnje utakmice 19. kola nogometne Premijer lige BiH protiv Borca kaže da respektuje banjalučki tim, ali očekuje da tri boda ostanu na Grbavici.

Đurbuzović je na početku svoga izlaganja naveo kako ga brine loš teren, jer se njegov tim želi nadigravati sa kvalitetnom ekipom Borca.

"Borac u posljednje vrijeme nije u dobroj formi, što pokazuju rezultati, dok smo mi u usponu forme. Ipak, utakmici prilazimo ozbiljno, a prema svojim navijačima imamo obavezu da pružimo kvalitetnu utakmicu i dokažemo da je naša liderska pozicija na tabeli došla zahvaljujući zalaganju igrača", rekao je šef struke Plavih, dodajući kako sutra očekuje podršku većeg broja navijača.

On je napomenuo kako Borac na Grbavicu dolazi bez 2-3 vrlo bitna igrača, među kojima je i najbolji strijelac Premijer lige Stokić. Dodaje kako su u njegovom timu lakše povrijeđeni Selimović i Tomić, ali očekuje da budu spremni za meč.

Najbolji strijelac Plavih u dosadašnjem dijelu sezone, sa osam postignutih golova, Armin Hodžić, istakao je da očekuje tešku utakmicu, naglasivši da je to najvažnija utakmica za Plave u ovoj sezoni.

"Zasluženo smo na prvom mjestu tabele i tu želimo i ostati, zbog čega nam je sutra potrebna pobjeda. Što se mene tiče, cilj mi je biti najbolji strijelac Lige i pomoći Želji da odbrani titulu. Također, nadam se i pozivu selektora mlade reprezentacije Vlade Jagodića", naveo je Hodžić.

Utakmica se igra sutra na stadionu Grbavica od 14:00 sati. Zbog snijega će južna tribina biti zatvorena, ali svi navijači sa (polu)godišnjim ulaznicama će moći ući na sjevernu tribinu. U okviru saradnje sa UNICEF-om BiH, igrači Želje će sutra na teren izaći sa najmlađim članovima kluba koji će imati majice sa natpisom "Navijaj za toleranciju".