Nogomet
0

Đurbuzović: Ostaje žal za derbijem, okrećemo se Rudaru

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Dino Đurbuzović, šef Stručnog štaba FK Željezničar (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbalski klub Željezničar u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH na Grbavici dočekuje FK Rudar iz Prijedora. Šef Stručnog štaba Plavih Dino Đurbuzović vjeruje da će tri boda ostati na Grbavici.

Prije nego je govorio o sutrašnjem meču, Đurbuzović se osvrnuo na protekli derbi na Koševu.

"Ostaje žal jer smo u prvih 45 minuta trebali riješiti utakmicu, imali smo tri-četiri odlične šanse. U drugom poluvremenu, vjerovatno zbog pritiska derbija, malo smo se povukli. U 88. minuti imali smo priliku preko Bučana i taj derbi je, uz odlično navijanje naših Manijaka, ostao bez golova", kazao je šef struke tima sa Grbavice.

Priznao je da Željo teže dolazi do pobjede, ali i izrazio nadu da će sutra njegov tim osvojiti tri boda.

"Poslije derbija je teško igrati prvenstvenu utakmicu, bez obzira na to sa kojom ekipom se igra. U Rudaru imaju izuzetno dobrih pojedinaca, tako da znamo šta oni mogu napraviti. Nadam se da ćemo odgovoriti kvalitetno i doći do bodova. Rezultat me apsolutno ne interesuje, bitna su samo tri boda", dodao je Đurbuzović.

Prvotimac Riad Bajić je također optimističan uoči sutrašnjeg susreta.

"Očekujem da ćemo uz maksimalno zalaganje i maksimalan angažman na terenu doći do sva tri boda. Nadam se da ću biti u početnih 11", kazao je Bajić koji nije igrao u derbiju.

Danas su u ovom klubu predstavili pet kadeta Željezničara koji inače brane boje reprezentacije BiH. To su Amer Gojak, Amir Hadžiahmetović, Ismail Duraković, Emir Ćutahija i Kemal Osmanković.

Admir Adžem, trener Željinih kadeta, izrazio je zadovoljstvo uspjehom da tim sa Grbavice ima pet mladih reprezentativaca.

"Posljednje dvije-tri godine izbacili smo veliki broj igrača. Nadam se da će ovi igrači vrlo brzo pokucati na vrata prvog tima, na dobrom su putu", kazao je Adžem. Kadeti i juniori Željezničara su prvi u svojim kategorijama, što, kako su kazali, nije mala stvar.

Amar Osim, menadžer Željezničara, kaže da je infrastruktura, kako materijalna, tako i ljudska, veoma bitna u proizvodnji novih igrača.

"U posljednjih četiri-pet godina, koliko postoji plastični teren, ogromne smo pomake napravili kad je u pitanju kvalitet, pogotovo tehnički kvalitet igrača. Zamislite kako bi to izgledalo da imamo još takvih terena", kazao je Osim.