Nogomet
13

Đurbuzović: Došli smo do zida, moramo pobijediti Leotar

Piše: Nedžad Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Šef stručnog štaba FK Željezničar Dino Đurbuzović na konferenciji za medije je istakao da je njegov tim došao do zida te da sutra moraju pobijediti ekipu Leotara u 9. kolu Premijer lige BiH. Utakmica na Grbavici počinje u 18:30 sati.

Osvrćući se na protekli period u prvenstvu, Đurbuzović je rekao da u Želji već 4-5 utakmica za nečim žale te im je teško. "Dugo nismo bili u situaciji da ne pobijedimo u pet utakmica zaredom. Nadam se da će igrači shvatiti obaveze i zahtjeve Željezničara, koji svake sezone traži Evropu. Ako ovako nastavimo, bit ćemo daleko i od Boga i od naroda", rekao je Đurbuzović.

Dodaje kako se njegovoj ekipi iz utakmice u utakmicu dešava da dobro igraju, ali rezultat izostaje. "Pretvorili smo se u 'simpatičnu ekipu' koja igra dobro, ali nažalost često juri rezultat. Protiv Leotara nam igra samo pobjeda i to je vrlo važna utakmica za nas. Ipak, želim istaći da nas očekuje teška utakmica i zbog toga pozivam na oprez", naveo je šef stručnog štaba Željezničara.

Konferenciji za medije prisustvovao je i igrač Plavih Eldar Hasanović, koji je rekao da igrači utakmicu protiv Leotara dočekuju kao da je riječ o finalu Lige prvaka. "Dat ćemo sve od sebe da sutra zabilježimo pobjedu. Nakon Leotara idemo Čeliku, što bi mogla biti prekretnica za nas", rekao je on.

Đurbuzović je u svome obraćanju također naveo kako Željezničar nema veliki fond kvalitetnih igrača, kao i da sve više priliku dobijaju mladi igrači, juniori Željezničara. Naglasio je i kako je nakon četiri uspješne i trofejne godine Amara Osima u klubu teško breme na onima koji trebaju nastaviti taj put. Na kraju, upitan za derbi kola koji na Koševu igraju Sarajevo i Borac, Đurbuzović je kazao: "Vjerujem da je taj derbi smiješan prema onom koji nas sutra čeka protiv Leotara. U tom duhu dočekujem sutrašnju utakmicu na Grbavici".