Nogomet
116

Đelmić: Možemo napraviti senzaciju

FENA
Nogometaši Željezničara i u trećem ovosezonskom nastupu u Evropskoj ligi ostvarili su povoljan rezultat. Nakon što su eliminirali favoriziranu ekipu mađarskog Ferencvaroša, bh. viceprvak sinoć se uspješno suprostavio još jednom velikom favoritu - belgijskom Standardu.

Uprkos poraza (2:1) "Plavi" su ostvarili rezultat koji im daje nadu da za sedam dana na Koševu mogu proći u dalje takmičenje.

Trener Željezničara Milomir Odović danas je na Sarajevskom aerodromu izjavio, da je utakmica u Ligeu bila još jedno novo iskušenje za njegove igrače.

"U poluvremenu smo se presabrali, vidjeli smo gdje griješimo. Kao i u Budimpešti trebalo nam je izvjesno vrijeme da se adaptiramo. U nastvaku susreta izašli smo 'visočije', imali smo tri-četiri zrele šanse, postigli gol i ostvarili povoljan rezultat", kazao je Odović.

On je dodao da je Standard izuzetno kvalitetna ekipa i da njegove igrače očekuje težak susret u revanšu.

"Znamo kakva je ovo ekipa, moraćemo se na adekvatan način suprostaviti u revanšu u kojem će biti zaista teško. Moramo imati pristup kakav smo imali u drugom poluvremenu, kako bi se na pravi načn oduprijeli jednoj takvoj ekipi. Kod Standarda je zadnja linija slabiji dio tima i tu ćemo u revašu tražiti šansu", kazao je Odović.

Strijelac gola za Željezničar Ognjen Đelmić kazao je, da je ekipa odigrala slabo prvo poluvrijeme i da je kod igrača bila "doza straha".

"Nismo dovoljno poznavali protivnika. Drugo poluvrijeme smo odigrali znatno bolje, kvalitetnije i pokazali da možemo igrati s ekipom kakva je Standard. Drago mi što sam bio strijelac gola u gostima. Šutirao sam lopta je pogodila jednog igrača u nogu, promijenila putanju i na moju radost završila iza golmanovih leđa. Uzvratni meč očekujemo pred punim tribinama. Moramo od prve minute zaigrati kao u drugom poluvremenu i pružiti sve da napravimo senzaciju prođemo u dalje takmičenje", kazao je Đelmić.

Revaš susret igrat će se 6. augusta na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu.