Nogomet
0

Disciplinski sudac odbacio žalbu Hajduka

FENA
Disciplinski sudac Prve hrvatske nogometne lige Krešimir Vlajčević odbacio je žalbu Hajduka na izrečenu kaznu zbog izgreda na nedavnom derbiju protiv Dinama, a igrača splitskog kluba Đovanija Rosu kaznio je sa osam tisuća kuna zbog toga što je zapalio baklju nakon utakmice, objavljeno je na internetskoj stranici Udruge nogometnih prvoligaša.

Hajduk je zbog rasizma, navijačkih izgreda i propusta u organizaciji utakmice kažnjen sa 200 tisuća kuna i jednom utakmicom pred praznim tribinama.

"NK Hajduk je dostavio žalbu na odluku disciplinskog suca kojom je zbog rasizma, nereda i propusta u organizaciji utakmice Hajduk-Dinamo kažnjen s jednom utakmicom igranja bez gledatelja i novčanom kaznom u iznosu od 200 tisuća kuna. Disciplinski sudac nakon uvida u navode iz žalbe ostao je kod svoje odluke, te će žalbu, nakon dostave dokaza o uplati takse, proslijediti na odlučivanje drugostupanjskom organu, Upravnom odboru Udruge Prve hrvatske nogometne lige", navodi se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Udruge prvoligaša.

Također, Disciplinski sudac kaznio je Hajdukova igrača Đovanija Rosu sa osam tisuća kuna zbog nesportskog ponašanja, odnosno zbog paljenja baklje nakon poljudskog derbija. Rosi je kao olakotna okolnost uzeta činjenica da se je u svom očitovanju ispričao i izrazio žaljenje zbog nesportskog ponašanja.

Odluke o kaznama Hajduku i Dinamu zbog izgreda na derbiju disciplinski sudac je donio prije tri dana. Hajduk je kažnjen zbog toga što su domaći navijači rasistički vrijeđali Dinamova igrača Brazilca Sammira, zatim zbog bacanja konfeta što je uzrokovalo da utakmica kasni 19 minuta, te zbog upotrebe velike količine pirotehnike tijekom utakmice zbog čega je susret nakratko bio prekinut i u 57. minuti.

Kažnjen je i zagrebački Dinamo, i to sa 30 tisuća kuna. Dinamo je kažnjen zbog "objektivne odgovornosti za ponašanje svojih navijača koji su prije početka utakmice zapalili nekoliko sjedalica na tribini, te se fizički sukobili sa policijom".

Najveći derbi hrvatskog nogometa, u kojem je Hajduk prošle nedjelje slavio sa 2-0, obilježili su brojni navijački izgredi, pa je policija privela 121 navijača. Također, Prekršajni sud u Splitu je trojici navijača Dinama zbog napada na policajce izrekao zatvorske kazne od 20 do 30 dana.