Nogomet
45

Disciplinska komisija NSBiH kaznila Željezničar, Zrinjski, Borac i Leotar

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na današnjem zasjedanju Disciplinske komisije NSBiH u Sarajevu, izrečene su kazne za Željezničar, Zrinjski, Borac i Leotar, a kažnjeni su i pojedini igrači bh. premijerligaša.

U utakmici 20. kola BHT Premijer lige na ustakmici Slavije i Željezničara istaknut je neprimjeren transparent, a Disciplinska komisija NSBiH je zatražila izjave službenih lica.

U 21. kolu u utakmici između Željezničara i Zrinjskog, igrač Plavih Velibor Vasilić je dobio crveni karton, a Disciplinska komisija NSBiH mu je izrekla kaznu od dvije utakmice neigranja. Željezničar je kažnjen sa 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice te zbog toga što su navijači Plavih upotrijebili pirotehnička sredstva.

Navijači Zrinjskog su u istom kolu koristili pirotehnička sredstva, a mostarski klub je dobio novčanu kaznu u iznosu od 1.000 KM.

Na utakmici između Borca i Čelika je "pocrvenio" igrač zeničkog tima Anid Travančić, a zbog isključenja mu je određena zabrana igranja dvije utakmice.

Borac je također kažnjen zbog naprimjerenog skandiranja svojih navijača sa 1.500 KM.

U utakmici Leotara i Olimpica, koja je odigrana također u 21. kolu, klub iz Trebinja je novčano kažnjen sa 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Kada je riječ o 22. kolu BHT Premijer lige, Disciplinska komisija NSBiH će odluku o istaknutom transparentu na utakmici Sarajevo - Leotar donijeti na sljedećem zasjedanju.

U susretu Gradine i Travnika, igrač domaćih Ibrahim Škahić je dobio crveni karton, a izrečena mu je zabrana igranja tri utakmice.