Nogomet
26

Disciplinska komisija NSBiH kaznila Sarajevo, Zrinjski, Drinu, Travnik, Velež, Široki Brijeg i Slobodu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na današnjoj sjednici Disciplinske komisije Nogometnog saveze BiH izrečene su kazne klubovima zbog propusta u organizaciji utakmica.

Disciplinska komisija NSBiH danas je izrekla novčane kazne za sedam bh. premijerligaša, a to su Sarajevo, Zrinjski, Drina, Travnik, Velež, Široki Brijeg i Sloboda.

FK Sarajevo je kažnjen zbog propusta na četiri utakmice. Klub sa Koševa je kazne dobio zbog utakmice u Travniku sa 1.000 KM zbog upotrebe pirotehnike navijača ovog tima. Druga kazna se odnosi na utakmicu Sarajevo - Čelik, razlog je pirotehnika, a kazna je 1.500 KM. Treća utakmica o kojoj se očitovala Disciplinska komisija je susret Olimpica i Sarajeva na Otoci, a tim sa Koševa je kažnjen sa 2.000 KM zbog toga što su navijači koristili pirotehniku i u teren ubacivali tvrde predmete, ali i neprimjereno skandirali. Četvrtu kaznu je FK Sarajevo "zaradio" zbog propusta na utakmici sa Širokim Brijegom na Koševu. Izrečena je kazna od 2.000 KM zbog upotrebe pirotehnike na tribinama. Dakle, FK Sarajevo je kažnjen sa ukupno 6.500 KM.

HŠK Zrinjski je kažnjen sa 1.000 KM zbog upotrebe pirotehnike na tribinama tokom utakmice protiv Slobode u Mostaru. Druga kazna od 1.000 se odnosi na susret s Borcem također u Mostaru zbog pirotehnike. Plemići su kažnjeni i zbog derbija u Vrapčićima protiv Veleža, također zbog pirotehnike te će morati platiti 2.000 KM. Ukupno je mostarski klub kažnjen s 4.000 KM.

FK Travnik je sankcionisan zbog prekida utakmice sa Olimpicom koji su izazvali navijači Vezira. Prekid je trajao 25 minuta, a Travnik je dobio kaznu od 3.000 KM.

FK Drina je kažnjen sa 1.000 KM jer su navijači ovog kluba tokom utakmice sa Travnikom isticali političke parole. Druga kazna je rezultat upotrebe pirotehnike na tribinama stadiona u Zvorniku na utakmici protiv Čelika. Klub iz Zvornika je ukupno kažnjen s 2.000 KM.

FK Velež je dobio kaznu zbog pirotehnike na tribinama tokom derbija protiv Zrinjskog u Vrapčićima. Rođenim je izrečena kazna od 2.000 KM.

NK Široki Brijeg je kažnjen sa 1.000 KM zbog pirotehnike na tribinama na utakmici protiv Veleža u Vrapčićima.

FK Sloboda će zbog pirotehnike na tribinama za vrijeme utakmice s Radikom platiti kaznu do 1.000 KM.