Nogomet
84

Direktorica Chelseaja Marina Granovskaia ponudila Pjaniću izdašan ugovor

Klix.ba
Direktorica Chelseaja Marina Granovskaia, inače desna ruka vlasnika Chelseaja Romana Abramovicha, želi dovesti bosanskohercegovačkog reprezentativca Miralema Pjanića i već je napravila prve korake ka kompletiranju transfera.
Marina Granovskaia
Marina Granovskaia

Granovskaia je od 2013. godine zadužena za transfere u Chelseaju, a proteklih sezona uspjela je dovesti velike zvijezde u klub.

Britanski mediji navode da je Granovskaia kontaktirala Pjanićeve agente, te da je utvrdila da u Pjanićevom ugovoru postoji klauzula po kojoj bh. reprezentativac može napustiti Romu ukoliko drugi klub za njega plati 31 milion funti (40 miliona eura).

The Times navodi da je Granovskaia ponudila Pjaniću sedmičnu platu od 76,000 eura, što znači da bi naš igrač godišnje zarađivao skoro četiri miliona eura.

Ranije su talijanski mediji pisali da Pjanić u Romi zarađuje dva miliona eura po sezoni.

Od naredne sezone Chelsea će trenirati Talijan Antonio Conte koji je navodno zatražio od Granovskaije da na ljeto dovede Pjanića, ali i njegovog saigrača Radju Nainggolanu

Britanski mediji pišu da je Pjanić ove sezone jedan od najboljih veznjaka u Evropi sa svojim preciznim pasovima i sjajnim slobodnim udarcima.