Nogomet
0

Direktor CSKA: Englezi su nagovorili Tourea da izmisli priču o rasizmu

Totalsport
Yaya Toure
Yaya Toure
Direktor ruskog prvaka CSKA optužio je veznjaka Manchester Cityja Yayu Tourea da je lagao o navodnim rasističkim uvredama koje je pretrpio tokom nedavnog dvoboja spomenutih klubova.

Podsjetimo, Manchester City je u sklopu 3. kola Lige prvaka slavio u Moskvi s 2-1, a veznjak gostiju Yaya Toure je nakon utakmice rekao da je čuo rasističke povike domaćih navijača. Reakcija Evropske nogometne federacije (UEFA) nakon provedene istrage je zatvaranje dijela Arene Himki na kojoj su smješteni najproblematičniji navijači CSKA za predstojeću utakmicu protiv Bayerna.

Direktor CSKA Roman Babajev tvrdi međutim, da je Toure sve izmislio i da su ga na to nagovorili engleski novinari kojima je bilo krivo što je Rusija, umjesto njihove zemlje, dobila domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018.

"Osvetničko raspoloženje kod Engleza je utjecalo na ovaj slučaj. Nakon utakmice su engleski novinari nagovorili Tourea i ostale igrače Cityja da otvore ovu temu. Englezi jednostavno ne mogu prihvatiti činjenicu da su izgubili od Rusije u poštenoj borbi. Ne vjerujemo da je bilo dokaza za rasističko ponašanje naših navijača", rekao je Babajev.