Plan uprave propao
0

Dioničari Chelseaja blokirali otkup zemljišta

Totalsport
Plan uprave nogometnog kluba Chelsea da otkupi vlasništvo nad zemljištem na kojem leži njihov stadion Stamford Bridge i eventualno se s vremenom preseli na novi stadion, pao je u vodu.

Naime, na danas održanom sastanku CPO-a (Chelsea Pitch Owners), dioničara kluba, uprava nije dobila potrebnih 75 posto glasova koliko im je bilo potrebno za otkup zemljišta natrag u njihovo vlasništvo. Klub je dobio tek 61.6 posto glasova, pa su dioničari i dalje ostali vlasnici.

"Na današnjem godišnjem sastanku CPO-a nogometni klub Chelsea dobio je 61.6 posto glasova za otkup zemljišta na kojem leži Stamford Bridge. Ipak, kako nam je bilo potrebno 75 posto glasova, prijedlog je pao u vodu. U klubu smo razočarani ovakvim ishodom", stoji u priopćenju Chelseaja.

Podsjećamo, Chelsea je prodao zemljište dioničarima kluba (CPO) 1993. godine kada je klub bio u finansijskim poteškoćama kako bi se izbjegao rizik da ekipa ostane bez stadiona.

Neki navijači kluba boje se da bi vlasnik Roman Abramovič želio sagraditi novi stadion daleko od sadašnje lokacije u jugozapadnom Londonu, pa se stoga opiru uklanjanju posljednje zapreke koja ruskog tajkuna u tome priječi.

U Chelseaju bi se sada mogli okrenuti povećanju kapaciteta Stamford Bridgea (42.000 mjesta) kako bi mogli parirati rivalima Manchester Unitedu (78.000 mjesta) i Arsenalu (60.000 mjesta) čiji stadioni imaju osjetno veće kapacitete i samim time donose veće prihode.