Nogomet
31

Dino Selimović: Preduzeli smo sve za uspješno organizovanje utakmice

Klix.ba
Direktor FK Sarajevo Dino Selimović se oglasio nakon sinoćnjih navijačkih nereda u kojima su učestvovali navijači Lecha i Sarajeva, a u kojima je bilo povrijeđenih na obje navijačke strane, kao i u policijskim redovima.

Selimović je izjavio da su poduzete sve potrebne mjere kako bi večerašnja prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka protekla u najboljem redu te je pozvao navijače Sarajeva da dođu u što većem broju i bodre svoj klub u važnoj utakmici.

"FK Sarajevo je u saradnji sa predstavnicima MUP-a Kantona Sarajevo i partnerskom agencijom SECURITAS BiH preduzeo sve radnje i aktivnosti vezano za uspješno organizovanje 2. utakmice UEFA Lige Prvaka koju večeras, na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase igraju FK Sarajevo i KKS Lech Poznan. Proteklih sedmica smo aktivno sarađivali sa predstavnicima gostujuće ekipe, kao i policijskim strukturama, na razmjeni svih informacija, te vjerujemo da će na stadionu Koševo i oko njega večeras sve proteći u najboljem redu i miru. Pozivam sve naše navijače i simpatizere da nas na Koševu bodre u, za nas veoma značajnoj utakmici večeras", izjavio je Selimović.

Podsjetimo, u neredima je povrijeđeno ukupno 27 osoba i oštećeno 14 vozila. Navijači Lecha su od završetka sukoba pod jakom policijskom zaštitom, a trenutno se pripremaju za polazak iz hotela. Da li će biti vraćeni u Poljsku ili će biti premješteni na drugu lokaciju do utakmice Sarajeva i Lecha koja počinje u 21:00 sati, još uvijek nije poznato.