Sjednica Upravnog odbora
0

Dino Selimović ostaje direktor FK Sarajevo

FENA
Dino Selimović
Dino Selimović
Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo na današnjoj redovnoj sjednici jednoglasno je potvrdio produžetak mandata generalnom direktoru Dini Selimoviću za 12 mjeseci.

Za portparola kluba zvanično je imenovan Tarik Trbić. Uz konstataciju da je godinu dana bio maksimalno posvećen aktivnostima na konsolidaciji kluba i kvalitetnom radu, usvojena je i ostavka sportskog direktora Edima Hadžialagića, prenosi zvanični internet portal FK Sarajevo.

Usvojen je i Pravilnik o platama, premijama i drugim ličnim primanjima, odgovornosti i kaznama za postignute rezultate FK Sarajevo za 2012. godinu.

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović prezentirao je budžet kluba za 2012. godinu u iznosu od 2,1 milion KM, koji je usvojen.

"Budžet je baziran na realnim pretpostavkama, a pored pokrivanja svih tekućih obaveza prema uposlenicima i dobavljačima, uključuje i postepeno otplaćivanje dijela starih dugova", istakao je Selimović.

Predsjednik UO Amir Rizvanović izrazio je nadu da će organi Nogometnog saveza BiH zaduženi za licenciranje prepoznati napredak u upravljanju i rukovođenju FK Sarajevo.

"Ova Uprava je za 14 mjeseci isplatila 13 plata i spremna je isplata i četrnaeste. Obaveze prema uposlenicima i dobavljačima se uredno ispunjavaju, uz određenu dinamiku plaćanja koja je direktno vezana za naše prihode", istakao je Rizvanović i dodao da je dosad isplaćeno 150.000 KM starih dugovanja po različitim osnovama.

"Jedini način da se stanje u klubu konsoliduje i da se nastavi s ovom politikom izmirenja starih dugova jeste da se Fudbalskom klubu Sarajevo omogući da se takmiči u Premijer ligi BiH, ali i u UEFA-inim takmičenjima, dakle da nam se izda licenca. Svaki drugi potez bio bi usmjeren direktno protiv interesa FK Sarajevo i armije naših navijača", zaključio je predsjednik FK Sarajevo.