Nogomet
0

Dino Rađa dočekan ovacijama u Bihaću: Rado sam se odazvao Ibrinom pozivu

Piše: Edin Isanović
Foto: Facebook
Foto: Facebook
U prepunoj Gradskoj dvorani Luke u Bihaću u petak navečer odigrana je humanitarna utakmica u znak sjećanja na Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića, navijače grupe Ljuti Krajišnici, koji su poginuli u oktobru vraćajući se iz Litvanije gdje je BiH izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Inicijator ove akcije je reprezentativac Senijad Ibričić. Želio je na ovaj način da se još jednom oda počast momcima koji su bodrili Zmajeve.

Ovom sportsko-humanitarnom spektaklu, osim Ibričića, odazvali su se, između ostalih, selektor Safet Sušić, reprezentativci Avdija Vršajević i Adnan Zahirović te bivši reprezentativci Safet Nadarević, Elvir Baljić i Vlatko Glavaš, ali i muzičari Nihad Alibegović, Alen Islamović, Amir Kazić-Leo, Adnan Jakupović, Mirza Šoljanin…

Ekipu "Ibričić i prijatelji" ,koji su igrali protiv "Humanih zvijezda", sa klupe je predvodio proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa. Za Klix.ba potvrdio je da je u grad na Uni stigao na poziv bh. reprezentativca Senijada Ibričića.

"Kada me Ibro pozvao, nisam puno razmišljao. Uvijek se odazovem humanitarnim akcijama. Dvorana je bila puna, sve je bilo super organizovano. Bitno je da sam došao, ja nisam nogometaš, tako da nisam igrao. Dočekan sam ovacijama u Bihaću i hvala svima", kazao je za naš portal Rađa.

Poznato je da je nakadašnji reprezentativac Hrvatske veliki navijač naše nogometne reprezentacije. Smatra da Zmajevi imaju šansu za prolazak u narednu rundu na Mundijalu.

"Grupa nije lagana, ali se može proći. Argentina malo odskače, ali nisu ni on briljirali na velikim takmičenjima u posljednje vrijeme. Davno su bili prvaci. Mislim da BiH može proći dalje", zaključio je Rađa.