Fraktura jagodične kosti
0

Dino Hamzić operisan, pauzirat će samo osam dana

Sarajevo-x.com
Dino Hamzić (Foto: FKSinfo.com)
Dino Hamzić (Foto: FKSinfo.com)
Iako su prve prognoze bilo vrlo pesimistične i govorile da će mladi golman Sarajeva Dino Hamzić sa terena izostati do kraja polusezone, doktor bordo tima Reuf Karabeg je rekao da će "broj jedan" ekipe sa Koševa već nakon dvije sedmice konkurisati za najbolji tim.

Nakon žestokog sudara Hamzića sa saigračem Sedinom Torlakom i kapitenom Željezničara Mirsadom Bešlijom, prvi nalazi su pokazali da je golmanu Sarajeva stradala jagodična kost.

Mladog golmana Sarajeva je operisao doktor Benjamin Bejtović, a riječ je o operaciji repozicije i osteosinteze jagodične kosti.

"Odmah na terenu smo znali sa velikom sigurnošću da se kod našeg golmana Hamzića radi o lomu jagodične kosti. Naša stručna procjena je bila, da se zbog specifičnosti situacije na utakmici i kratkog perioda do kraja iste Hamzić zadrži na našem golu. Hamzić će pauzirati samo osam dana, nakon toga će se priključiti treninzima Sarajeva da bi već za 14 dana mogao konkurisati za početnih 11. Naravno, trenirat će i braniti sa specifičnom zaštitnom maskom", izjavio je za Sport.ba doktor FK Sarajevo, Reuf Karabeg.