Nogomet
46

Dino Đurbuzović više nije šef stručnog štaba FK Željezničar

Klix.ba
Dino Đurbuzović (Foto: Klix.ba)
Dino Đurbuzović (Foto: Klix.ba)
Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora FK Željezničar Hajrudin Đurbuzović je razriješen dužnosti šefa stručnog štaba ovog kluba.

U narednim danima obavit će se razgovori sa potencijalnim kandidatima za poziciju šefa stručnog štaba najtrofejnijeg kluba u BiH.

"Hajrudin Dino Đurbuzović spada u grupu ljudi koji su među najzaslužnijim za obnovu i opstanak našeg Kluba u teškim ratnim vremenima. Tada se i počeo baviti trenerskim poslom, prvo kao asistent, a kasnije i kao šef stručnog štaba. Prvi put je na čelu stručnog štaba bio u sezoni 1996./1997., kada je, kao privremeno rješenje i u tandemu s Tarikom Hodžićem, vodio tim na kraju sezone, a poslije odlaska Miše Smajlovića. Samostalno je na čelu stručnog štaba bio u velikom dijelu sezone 2000./2001. U tom periodu smo, nakon dvomeča sa Brotnjom, osvojili Super kup BiH, a njemu svakako pripada i dio zasluga za osvajanje duple krune te 2001. godine. Nakon nekoliko odigranih kola proljetnog dijela te sezone, na čelu stručnog štaba ga je zamijenio Amar Osim, dotadašnji trener juniorskog tima Plavih. Poslije toga je bio i na čelu Čelika (dva puta) i Travnika, da bi se u ljeto 2009. godine ponovo vratio u matični klub kao prvi asistent menadžera u stručnom štabu. Na početku sezone 2013/2014. Đurbuzović je ponovo preuzeo funkciju šefa stručnog štaba", podsjećaju iz FK Željezničar na oficijelnoj web-stranici.

FK Željezničar se zahvallio Đurbuzoviću na njegovom doprinosu i ostvarivanju zadatih rezultatskih ciljeva.