Nogomet
14

Dino Ćorić: Imamo dobre šanse za prolaz dalje i pojedince koji mogu odlučiti meč

Klix.ba
Široki Brijeg će u četvrtak na svojoj Pecari u drugoj utakmici 2. pretkola Evropske lige ugostiti ekipu Mlade Boleslav. Prvi meč u Češkoj odigran prošle sedmice je završen rezultatom 2:1 u korist Mlade Boleslav, a u taboru bh. predstavnika vjeruju u preokret i plasman u 3. pretkolo Evropske lige.
Dino Ćorić
Dino Ćorić

Sjajni nogometaš Širokog Brijega, Dino Ćorić, smatra da je njegov tim na gostovanju ostvario bolji rezultat nego što je prikazao igru na terenu.

"Igra nije bila na željenom nivou i sigurno je da je rezultat bolji od igre koju smo pokazali na gostovanju. No, moramo zaboravit na ono što je bilo u prvom susretu i okrenuti se revanšu u kojem moramo učiniti sve kako bi preokrenuli rezultat i prošli dalje", izjavio je Ćorić za portal Klix.ba.

Širokobriježani su napravili nekoliko grešaka u Češkoj, koje su ih koštale poraza u situaciji kada su imali gol prednosti.

"Primili smo nesretan gol iz prekida, ali zaista ne treba više govoriti o tome. Greške treba zaboraviti, jer nema vremena za kukanje. Zadovoljni smo rezultatom i idemo dalje.", jasan je bio nogometaš Širokog Brijega.

Iz Širkog Brijega najavljuju bolje izdanje u četvrtak i vjeruju da imaju dobre šanse za plasman u 3. pretkolo Evropske lige.

"Sutra možemo očekivati jedan bolji Široki. Bit će to teška utakmica, a odlučiti bi mogla sitnica. Moramo biti fokusirani svih 90 minuta. Imamo dobre šanse za prolaz dalje i nadam se da ćemo uspjeti u tome. Imamo kvalitetnije pojedince koji mogu riješiti utakmicu u našu korist", rekao je Ćorić.

Ukoliko eliminiše Mladu Boleslav, Široki Brijeg će u 3. pretkolu Evropske lige igrati protiv francuskog velikana Lyona.

"Ne treba sada govoriti o Lyonu, ali bi definitivno bila velika stvar igrati protiv takvog kluba. To nam je i dodatni motiv", završio je Ćorić.

Utakmica Široki Brijeg - Mlada Boleslav se igra u četvrtak s početkom u 20:30 sati.