Nogomet
0

Dino Bišanović sporazumno raskinuo ugovor s FK Sarajevo

Klix.ba
Dino Bišanović
Dino Bišanović
FK Sarajevo pripreme za proljetni dio BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine i Kupa BiH nastavlja bez Dine Bišanovića. Ugovor između kluba i dvadesettrogodišnjeg igrača sredine terena je sporazumno raskinut, s obzirom da stručni štab kluba sa Koševa nije mogao garantovati igraču željenu minutažu u nastavku sezone.

Kako je istakao Bišanović, pokušat će naći sredinu u kojoj će moći redovno igrati, što je bitno za njegov igrački razvoj.

"U mojim godinama je najvažnije da igram i trudit ću se da pronađem sredinu u kojoj ću zabilježiti veću minutažu. Sarajevo je bilo jako dobro iskustvo za mene. Od srca želim klubu mnogo sreće i uspjeha u narednom periodu. Ubijeđen sam da će Sarajevo osvojiti titulu i kup", kazao je Bišanović.

U osmom mjesecu 2013. godine, Bišanović se priključio FK Sarajevo, gdje je došao iz drugog tima njemačkog Koelna. Debitovao je 24. augusta 2013. godine na utakmici protiv NK Čelik iz Zenice, koju je FK Sarajevo pobijedio rezultatom 3:0. Bišanović je u dresu Bordo ekipe odigrao četrnaest utakmica, upisavši jednu asistenciju.