Kreiszeitung
0

Dinamo Zagreb želi dovesti Saida Husejnovića

Totalsport
Said Husejnović
Said Husejnović
Zagrebački Dinamo pokušava na godinu dana od bremenskog Werdera posuditi 22-godišnjega bosanskoherecgovačkog napadača Saida Husejnovića, piše Kreiszeitung.

Lokalni dnevnik iz Sykea, gradića 20-ak kilometara udaljenog od Bremena, objavio je vijest u izdanju od srijede, a potvrdio ju je sam nogometaš.

"Da, tačno je. Dinamo se interesuje", rekao je Husejnović u Norderneyu, gdje se bundesligaška ekipa priprema za početak nove sezone.

Husejnović je napadački univerzalac, visok je 178 centimetara, igra objema nogama i može igrati gotovo na svim ofenzivnijim mjestima u ekipi.

Rođen je u Zvorniku, a Werder ga je kao 20-godišnjaka doveo prije dvije godine iz tuzlanske Slobode potpisavši s njim četverogodišnji ugovor.

Drugi dio pretprošle sezone proveo je na posudbi u Kaiserslauternu. Prošle je sezone bio u kadru prve bremenske momčadi ali se nije uspio do kraja nametnuti treneru Thomasu Schaafu. U klubu, čini se, procjenjuju da to neće moći niti ove sezone, pa su spremni razgovarati s maksimirskim klubom.

Kreiszeitnug piše da će se po povratku s Norderneya Husejnović sastati sa sportskim direktorom Werdera Klausom Allofsom da bi zajedno razmotrili Dinamovu ponudu. U pitanju je jednogodišnja posudba pri kojoj bi dio plaćanja napadačeva ugovora snosio i Bundesligaš.