Proslava rođendana Željezničara
0

Dinamo stiže na Grbavicu 25. marta

Sarajevo-x.com
Zagrebački Dinamo odigrat će na Grbavici 25. marta prijateljsku utakmicu sa Željezničarom u sklopu proslave 90. rođendana sarajevskog premijerligaša.

Tim na čijoj klupi sjedi Vahid Halilhodžić nije bio prvi izbor čelnika kluba sa Grbavice.

U ovom je terminu prvobitno bio dogovoren susret sa Karlovcem, ali je zbog problema u tom klubu ponovo uspostavljen kontakt sa Zdravkom Mamićem i dogovoren dolazak Dinama na Grbavicu.

"Definitivno smo dogovorili utakmicu sa Dinamom što će biti drugo poslijeratno gostovanje naših sportskih prijatelja na Grbavici nakon rata. Nadamo se samo da ovaj put neće biti incidenata na tribinama kakvi su bili prvi put kada je Dinamo uveličao oproštaj Harisa Alihodžića i Dželaludina Muharemovića”, rekao je Džemo Bisić za SCSport.ba, član Uprave Željezničara.

Podsjećamo da je utakmica između ova dva kluba odigrana 4. septembra 2005. godine, a prekinuta je u 74. minuti zbog nereda na i oko stadiona Grbavica.

Prethodno je Dinamo ugostio Željezničar na Maksimiru, u utakmici koju su "modri" riješili u svoju korist sa 4:0.

Zanimljivo je da je Željezničar posljednja ekipa koja je gostovala na Maksimiru u okviru Prve lige Jugoslavije 9. juna 1991. godine kada je Dinamo slavio sa 2:1.

Jedini gol za Željezničar tada je postigao sadašnji trener "plavih" Amar Osim.

Željezničar i Dinamo odigrali su ukupno 66 međusobnih dvoboja. Dinamo je slavio 29, a Željezničar 22 puta.