4. pretkolo Lige prvaka
0

FOTO+VIDEO / Dinamo savladao Malmo, Bayern bolji od Zuricha

Piše: D. B.
Foto: Reuters
Fotografija sa utakmice Dinamo Zagreb - Malmo (Foto: AP)
U prvoj utakmici 4. prekola Lige prvaka zagrebački Dinamo je bio domaćin švedskom Malmou. "Modri" su napravili veliki korak ka plasmanu u grupnu fazu Lige prvaka savladavši svoje protivnike rezultatom 4:1. Također, njemački velikan Bayern je na svom terenu slavio protiv ekipe Zuricha sa 2:0.

Dinamo Zagreb - Malmo 4:1

Svjesni odlične prilike za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka, što bi bio veliki uspjeh za zagrebačku ekipu, igrači Dinama su od prve minute krenuli odlučno ka golu gostiju iz Švedske. Publika je na Maksimiru vodeći gol svojih miljenika vidjela već u 4. minuti kada je pogodio Sammir. Domaći su pokušali iskoristiti šok igrača Malmoa četiri minute kasnije, Luis Ibanez je odlično šutirao, ali nije bio precizan.

Odličnu priliku je propustio i Milan Badelj, što su igrači Malmoa znali kazniti u 17. minuti. Strijelac izjednačujućeg pogotka je bio Agon Mehmeti, a asistenciju je upisao Markus Halsti.

Primljeni gol nije značajno poremetio igru domaćih. "Modri" su do kraja prvog poluvremena imali nekoliko dobrih prilika preko Ibaneza, Sammira, Krstanovića i Badelja, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

Dinamo je u nastavku utakmice, baš kao i početkom prvog poluvremena, furiozno krenuo ka golu Malmoa. To je ponovo dalo rezultat, a gol za vodstvo Zagrepčana je u 56. minuti postigao Ante Rukavina. Asistent je bio Ibanez.

Samo tri minute nakon toga, treći gol za Dinamo, a svoj drugi na utakmici, iz jedanaesterca je postigao Sammir.

"Modri" su željeli napraviti što bolji rezultat u prvoj utakmici, kako bi mirno dočekali revanš u Švedskoj. Tako je nakon brojnih prilika Dinamo stigao i do četvrtog gola, a strijelac je u 84. minuti susreta bio Fatos Beqiraj. Zagrepčani su ovom visokom pobjedom napravili veliki korak ka značajnom uspjehu, a to je plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Bayern - Zurich 2:0

Svoju utakmicu 4. pretkola je na svom terenu odigrao i Bayern protiv ekipe Zuricha. Gosti su prvi zaprijetili u 5. minuti preko Mohameda Aminea Chermitija, ali je njegov udarac glavom završio pored gola. Bavarci su nakon toga preuzeli terensku inicijativu. Iz prve ozbiljnije prilike su i došli u vodstvo. Bastian Schweinsteiger je glavom pogodio u 8. minuti na asistenciju Arjena Robbena. Šest minuta kasnije je svoj udarac isprobao i Philipp Lahm, ali nije pogodio.

Do kraja prvog poluvremena je bilo nekoliko prilika na obje strane. Za Bayern su pokušali Schweinsteiger, Toni Kroos i Mario Gomez, dok su na suprotnoj strani zaprijetili Chermiti i Ricardo Rodriguez, no, promjene rezultata nije bilo.

Drugi dio susreta je obilježila dominacija Bayerna. U 60. minuti je Frank Bilal Ribery pogodio stativu. Drugi gol za Bavarce je u 72. minuti postigao asistent prvog pogotka, holandski reprezentativac Robben.

I nakon drugog gola igrači Bayerna nisu posustajali. Doslovno su opsijedali gol gostiju, ali promjene rezultata nije bilo. Bayern je slavio pobjedu nad Zurichom rezultatom 2:0.

Rezultati prvih utakmica 4. pretkola Lige prvaka (srijeda):

Bayern Munchen - Zurich 2:0 (Schweinsteiger 8., Robben 72.) Dinamo Zagreb - Malmo 4:1(Sammir 4., 60., Mehmeti 17., Rukavina 56., Beqiraj 84.) Maccabi Haifa - Racing Genk 2:1 (Amashe 8., Dvalishvili 28., Barda 61.) Odense - Villarreal 1:0 (Andreasen 84.) Wisla Krakow - APOEL Nicosia 1:0 (Malecki 71.)