Nogomet
3

Dinamo razbio Šerif i plasirao se u play-off Lige prvaka

Totalsport
Nogometaši zagrebačkog Dinama na uvjerljiv su način prošli u play-off rundu kvalifikacija za ulazak u grupe Lige prvaka. Igrači Krune Jurčića slavili su i u uzvratu u Moldaviji kod Šerifa s 3-0.

Dinamo je u prvoj utakmici u Zagrebu slavio s minimalnih 1-0, no na terenu su zagrebački nogometaši pokazali da su daleko kvalitetniji od moldavskog prvaka. To su u uzvratu potvrdili, te s glatkih 3-0 slavili prolazak u posljednju rundu kvalifikacija za ulazak u grupe najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Veliki dio posla Dinamo je odradio u 10. minuti prvog poluvremena kada je preko Čileanca Juniora Fernandesa poveo 1-0. Samo 17 minuta kasnije na 2-0 je povisio možda i najbolji igrač tima Al Arbi Hilal Soudani, nakon asistencije Josipa Pivarića. Konačnih 3-0 postavio je Duje Čop nakon polukontre zagrebačkog sastava u 61. minuti.

S konačnih 4-0 Dinamo je izborio play-off rundi kvalifikacija za Ligu prvaka, u kojoj će, zahvaljujući jučerašnjem prolasku Maribora protiv kiparskog Apoela, biti nositelj. Žrijeb je na rasporedu u petak u Nyonu.

U preostale tri dosada završene utakmice izdvojimo prolazak Austrije Beč. Nakon minimalnih 1-0 u Beču, Austria je na Islandu kod Hafnarfjordura odigrala susret bez pogodaka.

Zenit je s visokih 5-0 razbio danski Nordsjælland, te prošao s ukupnih 6-0, dok je Metalist pred svojim navijačima rutinski odbranio 2-0 s gostovanja kod grčkog PAOK-a odigravši 1-1.

Liga prvaka, 3. kolo kvalifikacija, uzvrati:

Hafnarfjordur - Austria Beč 0-0, ukupno 0-1 Zenit St. Peterburg - Nordsjælland 5-0 (Širokov 26, 90, Hulk 50, Aršavin 68), 6-0 Šerif - Dinamo Zagreb 0-3 (Fernandes 10, Soudani 27, Čop 61), 0-4 Metalist Harkiv - PAOK 1-1 (Blanco 72 / Necid 83), 3-1