Sukob s Mamićem ostavio traga
0

Dinamo ne da novac, Vaha završio u Hitnoj

Sarajevo-x.com
Vahid Halilhodžić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Vahid Halilhodžić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sukob sa izvršnim potpredsjednikom Dinama Zdravkom Mamićem ostavio je traga na zdravlje našeg trenera Vahida Halilhodžića, koji je sinoć zatražio ljekarsku pomoć na zagrebačkoj klinici Rebro, javljaju hrvatski mediji.

Halilhodžić je obavio hitnu analizu krvi, a bolnicu je napustio nakon nekoliko sati, pa se pretpostavlja da je riječ o trenutnoj slabosti.

Priča o Vahinom odlasku sa klupe Dinama sada dobija novu epizodu. Naš stručnjak smatra kako je Mamićev istup bio odraz klupske politike i odluke o njegovom otkazu i zbog toga namjerava tražiti odštetu od čak 1,3 miliona eura. To je iznos ostatka Vahinog ugovora sa Dinamom, koji je potpisao na dvije i pol godine za 900 hiljada eura po sezoni.

S Halilhodžićevim tumačenjem okončanja saradnje se ne slažu u Dinamu, u kojem tvrde da je Mostarac sam odstupio sa klupe Dinama.

Predsjednik Dinama Mirko Bariš tamošnjim je medijima izjavio "da Halilhodžić ne želi biti trener, a želi novac". Dodao je da je stav Dinama jasan i da je Vaha otišao onog trenutka kad je rekao da neće voditi ekipu.