Liga prvaka, 3. pretkolo
1

Dinamo Kijev preokretom do prednosti

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nogometaši kijevskog Dinama slavili su u 1. utakmici 3. pretkola Lige prvaka protiv holandskog Feyenoorda. Na Olimpijskom stadionu u Kijevu Dinamo je nakon preokreta slavio s 2-1.

Na poluvrijeme utakmice otišlo se rezultatom 0-0, a onda je gostujuća ekipa trenera Ronalda Koemana iznenađujuće povela. Igrala se 4. minuta drugog poluvremena kada je Lex Immers lijepo uposlio Rubena Schakena, a ovaj poentirao za 1-0.

No, taj pogodak nije šokirao Kijevljane koji su svega sedam minuta kasnije poravnali na 1-1. Asistent Feyenoordovog pogotka, Immers, nespretno je reagirao u odbrani i postigao autogol kojim je Dinamo došao do izjednačenja, ali i dobio krila za nastavak.

Manje od 15 minuta nakon izjednačenja Nigerijac Ideye Brown donosi svojoj momčadi prednost uoči uzvrata za sedam dana u Rotterdamu. Asistent kod pogotka bio je Oleg Gusev.

Slobodno možemo reći da je Dinamo u konačnici zasluženo slavio s obzirom da je bio opasniji i da je kontrolirao igru tokom većeg dijela utakmice. Liga prvaka, 3. pretkolo, 1. utakmica:

Dinamo Kijev - Feyenoord 2-1 (Immers 55-ag, Brown 69 / Schaken 49)