Službeno
0

Dinamo Kijev doveo Rubena iz Villareala

Totalsport
Marco Ruben
Marco Ruben
Kijevski Dinamo u nedjelju je službeno potvrdio dolazak i osmog ovoljetnog pojačanja. U redove ukrajinske ekipe iz Villareala je stigao argentinski nogometaš Marco Ruben.

Po ispadanju Villareala iz Primere, Ruben je odlučio napustiti "Žutu podmornicu", a najkonkretniji je bio kijevski Dinamo koji je za napadača isplatio oko 7 miliona eura odštete. Argentinac je u redove Villareala stigao 2008. godine iz River Platea, a danas 25-godišnji centarfor u 31 nastupu prošle sezone u Primeri devet se puta upisao u strijelce.

"Kada je došla ponuda tako velikog kluba poput Dinama odmah sam pristao na transfer. Spreman sam pomoći svojim novim saigračima već protiv Arsenala iz Kijeva u idućoj utakmici", izjavio je Ruben za Uefa.com.

Dinamo je posljednju sezonu u nacionalnom prvenstvu okončao na drugom mjestu iza prvaka Šahtara, a nastup u Ligi prvaka započinju od 3. pretkola. Prije angažmana Marca Rubena ekipa su ojačali Denis Bojko, Andre, Facundo Bertoglio, Andrej Voronkov, Andrij Bogdanov, Miguel Veloso, te hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar.