Hajduk slavio 3-0
0

Dinamo bolji na jedanaesterce

Piše: Edin Isanović
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Kaznene udarce za splitski tim nisu realizovali Rosso i Andrić, Hrgović za Zagrepčane

Hajduk je na Poljudu u uzvratnoj utakmici finala Kupa Hrvatske uspio savladati Dinamo rezultatom 3-0 pred 18.000 gledalaca. Identičan omjer bio je i u prvom okršaju na maksimirskom stadionu. Krenimo redom.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova. U nastavku je Ibričić u 56. minuti sjajno uposlio Kalinića koji je poentirao za 1-0. Samo dvije minute poslije gol glavom za "majstore s mora" postigao je potencijalni bh. reprezentativac Mladen Bartolović.

Nakon toga, Hajduk je nastavio sa agresivnim napadima, što im se isplatilo u 75. minuti. Ovoga puta Bartolović je bio asistent, a efektan pogodak postigao je prvi strijelac Splićana, Nikola Kalinić. U tim trenucima anulirana je prednost Dinama iz prvog dvoboja. Do kraja utakmice "bijeli" nisu uspjeli u nakani da po četvrti put pošalju loptu iza leđa Butine, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Golove za domaće postigli su Kalinić, Bartolović i Ibričić. Udarce Rossa i kapitena Andrića, odbranio Butina. Strijlci za „modre“ bili su Bišćan, Sammir, Badelj i Morales. Jedini promašaj upisao je Hrgović.

Igrač utakmice je Nikola Kalinić, a sjajnu partiju pružili su Bartolović i Ibričić.