Pozitiva(c) dana
0

Dijamant koji nas čini ponosnima

Sarajevo-x.com
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Prošlogodišnji pobjednik manifestacije "Idol nacije" koju organizira portal Sportsport.ba, Edin Džeko, i ove je godine osvojio laskavu titulu idola nacije. A, ko bi drugi rekli bismo.

Dijete Želje, koje je zahvaljujući češkom stručnjaku Jiržiju Plišeku otišlo u češke Teplice, vrlo se brzo dokazalo van domovine. Njegovi golovi i igra u češkoj ekipi nisu promakli "vukovima" iz Wolfsburga, a iz tih Džekinih "početaka" još pamtimo njegov fenomenalni gol Turskoj na Koševu, kad je loptu zakucao pod prečku.

Ćiro Blažević je odmah po sjedanju na selektorsku klupu reprezentacije BiH rekao da će Džeko uskoro biti najbolji napadač na svijetu. I nije pogriješio. Džeko je prošle godine bio najbolji strijelac Bundeslige, a i u ovoj sezoni često zatrese mrežu u ekipi Wolfsburga koja nije ni sjena one koja je prije dvije sezone osvojila titulu njemačkih prvaka.

Edin Džeko, novi-stari idol nacije

Oni koji danas prate Wolfsburg samo zbog Džeke uvijek se mogu nadati njegovim golovima, jer za njega je to već odavno rutina.

Reprezentacija BiH danas se ne može ni zamisliti bez ovog sjajnog napadača, a mi mu samo možemo poželjeti da konačno ode u veliki klub i iznova nas uveseljava svojim golovima, kako u nekoj velikoj ekipi, tako i u reprezentaciji BiH, koju će, nadamo se, zajedno sa ostalim "zmajevima" odvesti na veliko takmičenje.