Nogomet
8

Diego Perotti: Odlaskom Pjanića u Juventus smo mnogo izgubili

Klix.ba
Diego Perotti (Foto: EPA)
Diego Perotti (Foto: EPA)
Nogometaš Rome Diego Perotti je priznao da je odlazak bh. reprezentativca Miralema Pjanića iz Rome u Juventus ogroman gubitak za Vučicu, ali uprkos tome vjeruje da se njegov klub može boriti za Scudetto naredne sezone.

Krilni nogometaš Rome je u drugom dijelu prošle sezone igrao sjajno pod vodstvom trenera Luciana Spallettija, a isto se očekuje od njega i naredne sezone.

"Radujem se početku nove sezone, ovo će biti dobra godina za nas. Čeka nas mnogo izazova. Stvari će biti drugačije nego ranije, jer ćemo igrati kvalifikacije za Ligu prvaka. Cilj nam je da se naredne sezone borimo za Scudetto i plasman u Ligu prvaka. Vjerujem da smo prošle sezone igrali dobro protiv Juventusa. Moramo nastaviti igrati kao u proteklih nekoliko mjeseci jer ćemo tako otići daleko. Juventus je snažan, ali smo i mi u dobroj formi", izjavio je Perotti.

Odlazak Pjanića u Juventus je težak udarac za Romu.

"Roma je izgubila mnogo prodajom Pjanića. On je izuzetno kvalitetan, postizao je golove i upisivao asistencije, poznavao je tim veoma dobro. Žao mi je zbog njegovog odlaska", dodao je Perotti.