Nogomet
0

Diego Costa: Znali smo zadržati mirnoću nakon Kakinog gola

Totalsport
Diego Costa (Foto: EPA)
Diego Costa (Foto: EPA)
Madridski Athletico uvjerljivom izvedbom na Vicente Calderonu visoko je porazio Milan s 4-1 i tako potvrdio prolazak u četvrtfinale Lige prvaka. Milanska ekipa se u jednom trenutku vratila u utakmicu, ali to domaćina nije pokolebalo.

Iako je Kaka uspio poravnati na 1-1 nakon ranog pogotka Diega Coste, Athletico nije izgubio glavu, nastavio je igrati prema planu Diega Simeonea i na kraju je zasluženo visoko slavio.

Upravo Costa nakon susreta je napominjao kako je ključ na putu do prolaza bila ta mirnoća koju su igrači pokazali kada je Kaka vratio Milan u igru.

"Znali smo da moramo ostati mirni i da ne smijemo izgubiti glavu nakon tog pogotka i to smo i uspjeli. Jedva čekamo sljedeću rundu takmičenja gdje nas očekuju fantastične ekipe i nema potrebe govoriti o tome ko bi bio poželjan protivnik. Još i prije Milana znali smo da nas očekuju vrhunski protivnici i bilo je uistinu posebno igrati protiv Talijana".

Iako se rezultatski čini kako je Athletico lakoćom izborio prolaz s ukupnih 5-1, Raul Garcia ne slaže se s tim i tvrdi kako nije bilo nimalo lako.

"Jako smo sretni jer smo znali da igramo protiv teškog protivnika. Nije bilo nimalo lako, moramo biti svjesni da smo imali dosta teških trenutaka i u ovoj utakmici. Međutim, ekipa je pokazala zrelost i znali smo se postaviti u tim dijelovima susreta. Na kraju i sami znate kako je završilo".

Iz Milanovih redova žale za dobrim nastupom u početnoj fazi susreta kada je Milan stvarao dosta problema Athleticu nakon što se oporavio od ranog gola.

"Loše smo krenuli u utakmicu, primili taj rani gol, ali ubrzo smo se opustili i narednih 20-25 minuta bili smo bolja ekipa. Donijelo nam je to i pogodak, međutim uslijedio je nesretan gol Turana nakon čega je sve otišlo na njihovu stranu. Poslije tog pogotka Athletico je bio bolja ekipa i bili smo ostatak susreta u problemima", smatra Andrea Poli.