Nogomet
34

Diego Costa donio trijumf Chelseaju protiv West Hama

Piše: E. B.
(Foto: EPA)
Chelsea je u posljednjem susretu prvog kola engleske Premier lige rezultatom 2:1 savladao West Ham.

West Ham je na Stamford Bridge došao sa ciljem - ne izgubiti. Ekipa Slavena Bilića za 90 minuta je uputila samo dva šuta u okvir gola, što dovoljno ilustruje razvoj situacije na terenu.

Chelsea je u prvom poluvremenu imao tri velike prilike. Najprije je Ivanović u 12. minuti bio u šansi, no Adrian je odlično odbranio. Potom je u 31. minuti Hazard odlično šutirao, no lopta je prošla pored lijeve stative.

Willian je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena šutirao iz slobodnog udarca sa više od 25 metara, no Adrian je sjajno odbranio i odbio loptu u korner.

Chelsea je u vodstvo došao na samom početku drugog poluvremena. Antonio je izgubio loptu pred svojim kaznenim prostorom, a potom je u njemu srušio Azpilicuetu, a sudija Taylor je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator kaznenog udarca je bio Hazard koji je loptu silovito zakucao po sredini gola pod prečku.

Willian je imao novu šansu za postizanje pogotka u 63. minuti susreta, kada je iskosa sa desne strane šutirao, ali Adrian je još jednom sjajno odbranio.

Kazna za promašene prilike stigla je u 77. minuti kada nakon kornera u gužvi u kaznenom prostoru odbrambeni igrač Čekićara Collins šutira "iz koljena" lijevom nogom i zakucava loptu u mrežu Courtoisa.

Do kraja meča West Ham se totalno povukao, no Adrian je kapitulirao drugi put u 90. minuti susreta kada Diego Costa pogađa desni donji ugao njegovog gola na Batshuayijevu asistenciju za veliko slavlje domaćih navijača.