Alen Bokšić
0

"Didi Deschamps je bio trener još kao igrač"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francuski sportski dnevnik L'Equipe najavio je u utorak dvoboj nogometaša Marseillea i Milana u prvom kolu Lige prvaka prisjećajući se finala istog takmičenja 1993. godine.

Na Olimpijskom stadionu u Münchenu Francuzi su tada pobijedili Milan u finalnoj utakmici dva titana 1-0. Jedini gol na utakmici zabio je stoper Francuza Basile Boli u 44. minuti nakon prekida.

Kad je ta utakmica u pitanju, Boli je poznatiji kao čovjek koji je bio zadužen za Marca van Bastena. Veliki Nizozemac odigrao je tog dana svoju posljednju utakmicu. Boli je dokrajčio njegov već potrošeni gležanj.

Utakmicu na Velodromeu Francuzima je najavio i nekadašnji napadač hrvatske reprezentacije Alen Bokšić, koji je bio s prave, francuske strane te minhenske večeri.

  • Mislim da će Marseille pobijediti Milan. “Rossoneri” su danas daleko od velikog tima. Marseille ima finu ekipu s odličnim napadačem Niangom. Ima i izuzetnog trenera u Didieru Deschampsu. Znam o čemu govorim: Didi je bio trener još dok je igrao nogomet! - rekao je Bokšić.