Nogomet
1

Diatta: Radovao sam se povratku na Koševo, uvrede s istoka nisam očekivao

Piše: D. B.
Secouba Diatta
Secouba Diatta
Susret Sarajeva i Zvijezde proteklog vikenda bio je i povratak na Koševo bivšeg igrača Bordo ekipe, Secoube Diatte, koji je tokom zimske pauze dres Sarajeva zamijenio dresom tima iz Gradačca. No, ova utakmica mu neće ostati u lijepom sjećanju zbog neočekivanih uvreda publike sa istočne tribine.

Sarajevo je savladalo Zvijezdu rezultatom 4:1, a osim ubjedljivog poraza na terenu, senegalski nogometaš Diatta je doživio gnusne uvrede sa istočne tribine stadiona Asim Ferhatović Hase.

"Radovao sam se povratku na Koševo, kad sam stigao pozdravio sam se sa igračima i upravom i sve je bilo uredu. Međutim, tokom utakmice sam doživio neočekivane uvrede i psovke koje mi je uputila publika sa istočne tribine. To me je mnogo rastužilo. Oni nisu pravi navijači Sarajeva, ja sam uvijek imao podršku Hordi zla. Osjećao sam se loše poslije utakmice, ali, tako je to u našem nogometu. Idem dalje", izjavio je Diatta za portal Klix.ba.

Mladi je Senegalac tokom zimskih priprema Zvijezde briljirao, postigao je tri pogotka u proljetnom dijelu prvenstva, a trenutno je i jedan od najboljih igrača ekipe iz Gradačca.