Nogomet
0

Di Stefano proslavio 84. rođendan, poželio Španiji naslov na SP-u

Totalsport
Alfredo di Stefano
Alfredo di Stefano
Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, ikona Real Madida i počasni predsjednik tog kluba Alfredo di Stefano, proslavio je u nedjelju svoj 84. rođendan u krugu porodice i prijatelja.

Argentinčev dolazak u Real 1953. godine označio je prekretnicu u istoriji kluba, a Di Stefano je odveo klub do pet uzastopnih naslova u Kupu prvaka (od 1955. do 1960.).

Prilikom proslave svog rođendana španski su novinari od nogometnog velikana uspjeli izvući kratak komentar Svjetskog nogometnog prvenstva, posebno kroz prizmu igrača Reala Ikera Casillasa i Gonzala Higuaina.

" Mislim da je Španija protiv Paragvaja (pobjeda Španije 1-0 u četvrtfinalu) igrala relativno dobro. Drago mi je da su još u igri. Casillas je branio jako dobro. Skinuo je penal i nakon toga dobro očistio loptu. On je sjajan igrač za Real i špansku reprezentaciju. Higuain je isto tako odradio relativno dobar posao na SP-u. Šteta što Argentina više nije na SP-u, ali igrali su protiv zastrašujuće Njemačke", rekao je Di Stefano.

Od redakcije sportskog dnevnika Marce Di Stefano je dobio i prigodan poklon, rođendansku tortu, a prilikom gašenja svjećica rekao je svoju želju:

"Neka Španija bude svjetski prvak."