Nakon dramatične utakmice
0

Di Matteo: Zaslužili smo pobjedu, Lucescu: Bilo je bolno

Totalsport
Roberto Di Matteo (Foto: AFP)
Roberto Di Matteo (Foto: AFP)
Dramatičnu utakmicu odigrali su sinoć Chelsea i Šahtar na Stamford Bridgeu u 4. kolu grupe E Lige prvaka. Slavio je na kraju aktuelni evropski nogometni prvak s 3-2 golom Victora Mosesa u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

"U smislu tajminga postizanja pobjedničkog gola možemo se složiti da je bio prisutan element sreće. Bio je to praktički posljednji udarac na utakmici. Ali mislim da smo zaslužili pobjedu. Napravili smo puno toga i pritisnuli naše dobre protivnike, posebnop u prvom poluvremenu kada smo postigli dva gola", rekao je Roberto Di Matteo.

Nakon 4 kola Chelsea ima 7 bodova, isto kao i Šahtar, dok je Juventus treći s bodom manje. U posljednja dva kola Chelsea će gostovati kod Juventusa i dočekati posljednjeplasirani Nordsjaelland.

"Trebaju nam bodovi iz zadnje dvije utakmice, a pobjeda u zadnjoj sigurno. Mislim da će biti ključna posljednja međusobna utakmica između Šahtara i Juventusa."

Šahtarov trener Mircea Lucescu priznao je kako je poraz u posljednjim sekundama ostavio gorak okus.

"Bilo je bolno. Naš golman napravio je neke nevjerovatne greške, a mi smo pogriješili kod trećeg gola jer su Chelseajevi igrači vrlo visoki i snažni i nismo im smjeli dati priliku za udarac iz kornera. Sudija je također napravio grešku jer je dosudio tri minute nadoknade, a ne tri minute i 30 sekundi. Nije smjelo biti kornera i utakmica je trebala biti gotova", rekao je Lucescu.

Na upit za komentare iz redova Chelseaja kako je njihova pobjeda zaslužena, rumunjski je strateg dodao:

"Ako u Chelseaju vole reći da su pobijedili zasluženo, neka to govore. Ali mi mislimo da smo igrali bolje. Naš svaki nogometaš je pokušavao postići gol. Mislim da smo bili bolje organizirani i da smo imali više prilika za gol."