Chelsea
34

Di Matteo poručio Lampardu: Navikni se na klupu

Totalsport
Roberto Di Matteo
Roberto Di Matteo
Menadžer Chelseaja Roberto di Matteo poručio je veteranu kluba Franku Lampardu (34) da više ne može računati na stalno mjesto u udarnoj postavi želi li nastaviti karijeru u "bluesima".

Lampard nije započeo posljednje tri Chelseajeve utakmice i dio je redovne rotacije otkako je Di Matteo preuzeo klub u martu. Talijan kaže kako je Lampardu svoje planove otkrio još ljetos nakon što je engleski veteran odigrao ključnu ulogu u osvajanju dvostruke krune (FA Cup i Liga prvaka).

"Frank je i dalje vrlo važan igrač. Bio je tako uspješan u ovom klubu i nastavit će biti uspješan. Nadam se da će ostati ovdje do kraja karijere", rekao je Di Matteo uoči gostovanja kod danskog prvaka Nordsjaellanda u 2. kolu Lige prvaka.

Međutim, Lampard je ušao u posljednju godinu ugovora sa Chelseajem koja mu donosi 150.000 funti sedmično, a iz kluba mu zasad nisu ponudili produženje.

"S obzirom na količinu utakmica koje igramo, pokušavam izvući najbolje od njega. Vjerovatno ga ne stavljam u igru u svakoj, ali pokušavam biti siguran da će biti spreman za druge utakmice. Imamo dobru ekipu, igramo svaka tri dana i teško je za bilo kojeg igrača."

"Frank je inteligentan čovjek s kojim imam dobar odnos. Niko ne voli biti na klupi, ali nadam se i mislim da shvata. Njegov stav pokazuje da podupire tim i to je važno", zaključuje Di Matteo.