Pobjeda u FA Cupu
31

Di Matteo: Počašćen sam; Lampard: Drogba je moj junak

Totalsport
Roberto Di Matteo
Roberto Di Matteo
Golovima Ramiresa i Didiera Drogbe nogometaši Chelseaja pobijedili su Liverpool u finalu FA Cupa na Wembleyju 2-1 i tako osvojili prvi naslov u sezoni.

Iako je dugo izlgedalo kako će ova sezona biti sušna za klub sa Stamford Bridgea, sada su "bluesi" pospremili u džep jedan trofej, a priliku za osvajanje drugog imaju u finalu Lige prvaka 19. maja kada će u Münchenu odmjeriti snage protiv Bayerna.

"Jako sam sretan zbog igrača jer smo bili teško kritizirani ove sezone, a sada smo osvojili trofej i imamo priliku za osvajanje još jednog. Bila je to teška sezona, ali igrači su klub učinili ponosnim. Radili smo naporno i isplatilo se", rekao je Di Matteo, koji je i kao igrač s Chelseajem u dva navrata osvajao FA Cup (1997. i 2000.).

"Posve je jedinstvena situacija osvojiti FA Cup kao igrač i onda trener iste momčadi. Osjećam se počašćenim što mi je ukazana takva prilika". Potom je Di Matteo komentirao sam susret: "Igrali smo dobro, zabili dva dobra gola, a nismo puno primili. Oni su nas pritisnuli u drugom dijelu, ali uspjeli smo se odbraniti. Još nas čekaju dvije premierligaške utakmice koje bi za nas mogle biti vitalne, a onda se okrećemo ka Münchenu".

Veznjak Chelseaja Frank Lampard po završetku je susreta komentirao:

"Bilo je teško, ali zaslužili smo pobjedu. Didier Drogba je moj junak. Nisam vidio napadača koji postiže toliko važnih golova u finalima. Roberto također zaslužuje sve, preokrenuo je stvari u klubu".