"Zaslužio sam ovu priliku"
0

Di Matteo: Nisam zabio Villas-Boasu nož u leđa

Totalsport
Roberto Di Matteo
Roberto Di Matteo
Roberto Di Matteo, privremeni menadžer Chelseaja do kraja sezone, tvrdi kako nema ništa s otkazom kojeg je nedavno dobio mladi portugalski stručnjak Andre Villas-Boas, kojem je bio asistent do njegovog odlaska s klupe.

"Villas-Boas je veliki trener i odlična osoba. Uvijek ću ga maksimalno respektirati. No, kada mi je ponuđena prilika, nisam oklijevao niti jednog trenutka. Zaslužio sam tu priliku. Pa ko bi oklijevao kada bi dobio priliku voditi jedan od najvažnijih klubova na svijetu", kazao je Italijan te dodao:

"Kada stvari krenu po zlu, ili kada očekivanja nisu ispunjena, novi trener uvijek mora doći na mjesto nekog svog kolege. Takva je priroda posla u nogometu. Dok je Andre vodio tim, uvijek sam davao sve ono najbolje od sebe. Andre to zna. Nisam se urotio protiv njega. Sve odluke koje smo donosili, donosili smo zajedno. Uvijek sam se ponašao kao potpuni profesionalac, maksimalno lojalan prema klubu, vodstvu kluba, ekipi i navijačima". Di Matteo je od preuzimanja tima upisao četiri pobjede u četiri utakmice, te je ekipu odveo u četvrtfinale Lige prvaka i polufinale FA Cupa.

Di Matteo insistira da su medijski napisi o razdoru unutar svlačionice ''plavih bluza'' u vrijeme Villas-Boasovog mandata daleko od istine. "Konflikti se događaju u svakom klubu. Još nisam naišao na tu ekipu ili skupinu igrača koje je jednostavno kontrolirati. U pitanju su snažne ličnosti koje se ponekad sukobljavaju unutar sezone. No, tako je u svakom poslu. Zar i vi novinari nemate ponekad problema sa svojim kolegama ili urednicima", rekao je Di Matteo.

"U ovako velikom klubu, koji uvijek ima obavezu pobjeđivati i davati sve od sebe, to je normalan način funkcioniranja. Mi u Chelseaju imamo samo vrhunske nogometaše i vrhunske profesionalce. Teško je očekivati da će svi uvijek biti sretni, jer svako želi igrati u svakoj utakmici. U našoj svlačionici nema nikakvih problema", dodao je on.

Chelsea u srijedu gostuje kod Manchester Cityja. Eventualnom pobjedom, uz uvjet da Arsenal izgubi u gostima kod Evertona, Chelsea bi preskočio Topnike na četvrtom mjestu na tabeli. "Uprkos našim uspjesima u Ligi prvaka i FA Cupu, plasman među četiri najbolja u prvenstvu je od vitalne važnosti za nas. Bilo bi loše, stvarno loše, ako se to ne bi dogodilo. Međutim, na takvu mogućnost uopće ne želim niti pomisliti. Mi smo Chelsea, klub s vrhunskim nogometašima i učinit ćemo sve što možemo da ostvarimo taj minimalni cilj ove sezone. Naš cilj je barem četvrto mjesto i nastup u Ligi prvaka i iduće sezone. Svi u klubu nosimo tu odgovornost i napravit ćemo sve da ostvarimo taj cilj", obećao je za kraj Di Matteo.