Nogomet
14

Di Maria: Real Madrid je tražio od mene da ne igram finale Svjetskog prvenstva

Klix.ba
Angel di Maria (Foto: EPA)
Angel di Maria (Foto: EPA)
Angel Di Maria je iznio zapanjujuću tvrdnju u kojoj navodi da je njegov bivši klub Real Madrid tražio od njega u pismu koje mu je poslao da ne igra u finalu Svjetskog prvenstva.

Di Maria, sada igrač Manchester Uniteda, je priznao kako je izgnorisao Realov zahtjev da propusti finalnu utakmicu u kojoj je njegova Argentina poražena od Njemačke. Međutim, zbog povrede svakako nije igrao finalni meč.

On je ljetos za 59,7 miliona funti, što je rekord u britanskom fudbalu, prešao u United. Jedan od razloga što je napustio Real je i taj što je imao loš odnos s predsjednikom kluba Florentinom Perezom.

Bivši realov igrač tvrdi kako je pismo od tog kluba u kojem se traži da ne igra dobio u 11 sati na dan utakmice. Također, za argentinski radio America & Closs je kazao kako je i sam bio svjestan da se mogao dodatno povrijediti, ali da se u svakom slučaju pripremao da igra utakmicu. Dodao je kako je pocijepao pismo i ignorirao ga, ali je svakako argentinski selektor odlučio da neće igrati.

"Bilo mi je jako teško tog jutra. To je bila najgora stvar koja mi se dogodila. Nisam o tome razgovarao ni sa kim u klubu, nije ni važno sada", kazao je Di Maria.