DFB Kup
0

Devet golova u Stuttgartu, Bayern prošao dalje

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prije samo tri dana Bayern je gostovao kod Stuttgarta u bundesligaškoj utakmici na Mercedes-Benz Areni i upisao 5-3 pobjedu. Slavio je branitelj naslova protiv istog suparnika, na istom mjestu i u srijedu u osmini finala DFB Kupa, ali još uvjerljivije - 6-3.

Jednostavna računica ukazat će na raspoloženost napada i propusnost u odbranama obiju ekipa, odnosno na gotovo nevjerovatan podatak da je Bayern protiv Stuttgarta u kombiniranih 180 minuta slavio rezultatom 11-6.

Junak Bayernove ekipe u srijedu je bio Francuz Franck Ribery koji je zabio glavom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade za konačan rezultat, ali i prije toga tri puta asistirao saigračima za gol.

Utakmica je otvorena dvama brzim golovima gostujuće ekipe, inače petnaesterostrukog osvajača ovog takmičenja, koja je preko Ottla i Gomeza u osmoj minuti vodila 2-0. Poravnao je Pogrebnjak udarcima u 32. i prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Nadu domaćinima u 77., izjednačivši nakon Kloseovog gola, donio je Delpierre, no ona se rasplinula u rasponu od 81. minute do kraja utakmice kada su precizni, uz već spomenutog Riberyja, bili Müller i još jednom Klose.

DFB Kup, osmina finala:

Wolfsburg - Cottbus 1-3 (Džeko 56 / Petersen 2, 43, Shao 40) Köln - Duisburg 1-2 (Terodde 84 / Maierhofer 3, Koch 76)

Stuttgart - Bayern 3-6 (Pogrebnjak 32, 45+1, Delpierre 77 / Ottl 6, Gomez 8, Klose 52, 86, Müller 81, Ribery 90+4)